Jocul de-a vacanța. Selfie cu personajele lui Mihail Sebastian

04 Feb 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Jocul de-a vacanța. Selfie cu personajele lui Mihail Sebastian

Este, așadar, o mânușă greu de ridicat pentru că, nu-i așa, ce se mai poate aduce nou?

 

Portrete de Facebook

Răspunsul ni-l dă tânărul regizor Dragoș Alexandru Mușoiu care învârte lucrurile astfel încât plasează acțiunea într-o foarte verosimilă epocă a Facebook-ului. Oaspeții de la Pensiunea Weber au problemă nu numai cu poșta (care nu mai vine) ci și cu semnalul wifi (care dispare). Astfel nimeni nu mai poate consulta Facebook-ul – cu toții au cont – în căutarea ultimelor știri.

 

Evident că acțiunea, plasată chiar în 2016, este susținută de un spectacol multimedia bine pus la punct - meritul Alinei Radu.

 

Personajele

Cât despre personaje, evident le cunoașteți. Cea mai grea partitură, a Corinei, îi este dată Florentinei Năstase, actriță a Teatrului Toma Caragiu Ploiești, care se achită excelent de această provocare. Pe Alexandru Bogdan (îl cunoașteți, cum să nu îl cunoașteți) îl veți întâlni în rolul lui Ștefan.

 

O mențiune – momentul în care în „cuibul” de la Weber este invadat de o pereche din exterior. Treninguri, adidași cu sclipici, celulare și selfie-uri - nimic nu lipsește din arsenalul manelistic al perechii outsidere, genial caricaturizată de Dragoș Alexandru Mușoiu.

 

jocul 2

 

Doar o poveste de iubire

Pentru mine Jocul de-a vacanța nu este doar o poveste de iubire, nici o autobiografie camuflată a lui Mihail Sebastian. Este o propunere curajoasă de experiment social, care vizează eliberarea de orice convenție socială prin înlocuirea unui joc vechi, cunoscut, bine implementat, cu unul nou, al non-convenției. Un experiment care eșuează, dar care devine valid tocmai prin acest eșec.”, spune Dragoș Alexandru Mușoiu

 

Proiect câștigător

Jocul de-a vacanța”, este unul din proiectele câștigătoarea la concursul COMEDIA ȚINE LA TINEri, ediția a VI-a, 2015. Din distribuție fac așadar parte Florentina Năstase, Florin Dobrovici, Smaranda Caragea, Dan Baltag, Vladimir Purdel, Ana Bianca Popescu. Regia - Dragoș Alexandru Mușoiu. Sscenografia - Adeline Andreea Bădescu. Grafică proiecții - Alina Radu. Ddurata spectacolului 1h 50 min (fără pauză). Spectacolul se joacă la Sala Studio a Teatrului de Comedie din București. 

Alte stiri din Teatru

Ultima oră