"Mama lui Satan", coşmarul chimic folosit de ISIS la Bruxelles. Cum se obţine şi acţionează explozibilul (VIDEO)

26 Mar 2016 | scris de Veronica Micu

Asta a găsit poliţia belgiană, marţi, în timpul percheziţiilor efectuate într-o casă din Schaerbeek, folosită de atacatorii care s-au aruncat în aer pe aeroportul din Bruxelles.

The Chicago Tribune scrie în apartamentul percheziţionat, au mai fost găsite cuie și alte materii prime, necesare confecționării artizanale de veste explozive.

Procurorul federal Frédéric Van Leeuw a anunţat că s-a reuşit identficarea tipului de explozibili folosit de atacatorii kamikaze în timpul atentatelor care au rănit cel puțin 270 de persoane și au ucis alte 34.

Citește și:

ATENTATE BRUXELLES. Teroristul care a reuşit să fugă de pe aeroport este jurnalist independent!

Salah Abdeslam a dezvăluit cine a fost creierul atentatelor din Paris: "N-am vrut să mă arunc în aer!" (VIDEO)

Singurele supraviețuitoare din vagonul în care a explodat bomba: o româncă și fiica ei de doi ani

Europol AVERTIZEAZĂ despre o nouă strategie a ISIS: "Este o amenințare fără precedent!"

Potrivit lui Van Leeuw, este vorba despre triperoxid de triacetonă (TATP), supranumit “Mama Satanei”, o pudră albă, explozibilă, extrem de instabilă.

TATP este un exploziv artizanal obţinut amestecând, în proporţii precise, acetonă, apă oxigenată şi un acid (sulfuric, clorhidric sau nitric).

Nu este detectat de scannerele de pe aeroporturi, ci doar de câini special antrenaţi, şi, potrivit expertilor, 4 kilograme de TAPT sunt suficiente pentru a produce distrugeri similare celor de la Bruxelles.

Alte stiri din Externe

Ultima oră