Singurele supraviețuitoare din vagonul în care a explodat bomba: o româncă și fiica ei de doi ani

25 Mar 2016 | scris de Cristi Semeghin
Singurele supraviețuitoare din vagonul în care a explodat bomba: o româncă și fiica ei de doi ani

Originară din Botoșani, Roxana Ștefănucă, 23 de ani, s-a stabilit în Belgia în urmă cu cinci ani, unde alături de soțul și de tatăl său au pus bazele unei mici afaceri în construcții.

Roxana și soțul său sunt părinții a două fetițe, una de cinci, celaltă de doi ani, amândouă născându-se în Belgia.

În ziua producerii atentatului terorist, după ce și-a dus fiica în vârstă de cinci ani la grădiniță, Roxana se întorcea, cu metroul, acasă alături de fetița sa cea mică.

Bomba a explodat chiar în vagonul în care se aflau, la scurt timp după ce urcaseră.

Deși se află internate în spital, în condiții critice, după cum s-au pronunțat medicii, Roxana și Miruna sunt singurele supraviețuitoare din acel vagon, 20 de persoane pierzându-și viața în urma exploziei.

"Își aduce aminte doar de zgomotul puternic produs de explozie și de faptul că suflul acesteia a aruncat asupra sa o femeie plină de sânge. A auzit-o pe fiica ei plângând și apoi și-a pierdut conștiența. Are arsuri pe față și pe scalp, nu-i poți vedea decât ochii. Este în continuare în stare de șoc, nu am putut vorbi cu ea decât vreo câteva minute. Fetița a suferit de asemenea arsuri, ea a fost intubată de medici, care spun că totul o să fie bine", a declarat media sora Roxanei, Anca Cucuruzac.

Se presupune că Roxana a reușit să supraviețuiască exploziei fiind protejată de corpurile celorlalți pasageri, sub care a fost găsită. Miruna a avut de asemenea șansă, fiind în căruț, care a diminuat impactul exploziei asupra sa.

Familia s-a impacientat după ce urmărind știrile la televizor au încercat să o contacteze telefonic, fără succes. De abia după trei ore au găsit-o internată într-un spital din capitala belgiană, cea mică fiind și ea localizată ceva mai târziu, într-un alt spital.

Celor două supraviețuitoare nu le putem dori decât însănătoșire cât mai grabnică și să reușească să treacă cu bine peste acest eveniment traumatizant care a sosit mișelește în viața lor.

Citește și:

ISIS anunță într-o nouă înregistrare VIDEO care sunt următoarele ținte

Salah Abdeslam a dezvăluit cine a fost creierul atentatelor din Paris: "N-am vrut să mă arunc în aer!" (VIDEO)

Europol AVERTIZEAZĂ despre o nouă strategie a ISIS: "Este o amenințare fără precedent!"

Alte stiri din Externe

Ultima oră