INCREDIBIL! Motivul pentru care un minor român va ajunge după gratii în Austria

30 Mar 2016 | scris de Istvan Deak
INCREDIBIL! Motivul pentru care un minor român va ajunge după gratii în Austria

Cazul ar fi trecut complet neobservat, dacă jurnaliștilor austrieci de la tabloidul Kurier nu li s-ar fi părut suficient de interesant să informeze despre acest abuz.

Legea din Austria spune că un minor care nu a împlinit 16 ani nu poate fi trimis după gratii. Chiar și așa, polițiștii austrieci au decis încarcerarea pentru 66 de ore a unui băiat român de 15 ani, fiindcă nu a putut achita în termen legal o amendă.

“Copilul trebuie să stea închis 66 de ore fiindcă nu a putut achita o amendă de 55 de euro. Pedeapsa nu are nici un fundament legal”, susține avocatul băiatului, Anton Schafer.

El acuză și că amenda este o exagerare. Băiatul român, care cerșește pe străzile orașului Dornbirn, aflat la granița cu Elveția, a fost surprins de o patrulă de poliție în fața gării, în timp ce scuipa pe stradă și fuma.

După articolele publicate de Kurier, s-au sesizat și șefii poliției din Dornbirn. Doar că ei sunt recidiviști. Anul trecut au plasat după gratii o minoră de 15 ani, posibil tot din România, pentru cerșetorie agresivă.

“A fost o greșeală. Ordonanța de reținere nu ar fi trebuit să fie emisă. Copiii sub 16 ani nu au voie să ajungă după gratii. Dar noi avem 70.000 de cazuri pe an. Câteodată mai alunecă o greșeală“, a comentat un reprezentant al poliției, Helgar Wurzer.

Avocatul Schafer s-a sesizat din oficiu și susține că nu e nici pe departe un caz singular. Și poliția din Bludenz este pe cale să trimită după gratii pentru două luni o fetiță de nici 14 ani.

_______________________

Citiți și:

Șefa ANM anunță temperaturi neobișnuite. Ce se va întâmpla cu vremea începând de mâine

 Cheloo de la Paraziții, ridicat de mascații DIICOT (VIDEO)

Alte stiri din Externe

Ultima oră