Experții americani dau alerta! Ce li se întâmplă criminalilor în serie, în luna aprilie (VIDEO)

07 Apr 2016 | scris de Veronica Micu
Experții americani dau alerta! Ce li se întâmplă criminalilor în serie, în luna aprilie (VIDEO)

Pentru cercetătorii care studiază comportamentul criminalilor în serie, dar și pentru experții în contraterorism, luna aprilie înseamnă începutul sezonului de crime, anunță NDTV

Experții de la Southern Poverty Law Center susțin că în această lună s-au produs cele mai multe tragedii, opere ale criminalilor în serie.

Analizând cazurile de crime din ultimul deceniu, cercetătorii americani au ajuns la concluzia că cele mai multe astfel de evenimente au avut loc în luna aprilie.

Timothy McVeigh a aruncat în aer clădirea federală din Oklahoma City în aprilie 1995. Eric Harris și Dylan Klebold au ucis 13 oameni la Columbine High School în aprilie 1999. În aprilie 2007, Seung Hui Cho a omorât 32 de studenți și profesori la Virginia Tech. Iar acestea nu sunt decât câteva dintre cele mai cunoscute exemple.

"Atacurile se înmulțesc în timpul verii. Oamenii ies mai des afară, iar căldura agită. Hoții iau pauză pe timpul iernii pentru că oamenii stau mai mult în case. Dar de ce luna aprilie și sosirea primăverii îi fac pe cei predispuşi la violenţă mult mai agresivi? Este o întrebare pe care o punem tot timpul în discuție", spune Heidi Beirich, expert în terorismul "domestic".

"Este un fenomen cu adevărat ciudat. Aprilie este începutul sezonului de crime după ce, iarna, aceştia au fost în hibernare, au fost nevoiţi să stea în case, frigul i-a ţinut la distanţă şi le-a inhibat instinctele criminale", explică expertul american.

El spune că temperaturile ridicate pot trezi la acțiune persoane depresive și izolate social.

Alți cercetători pun însă la îndoială caracterul sezonier al crimelor în masă. Aaron Aalexis a ucis 12 oameni la Washington Navy Yard în septembrie, Adam Lanza a ucis 20 de copii de clasa întâi și șase adulți la Sandy Hook Elementary School în decembrie, iar Jared Lee Loughner a omorât șase oameni și a rănit alți 11 în luna ianuarie.

Cu toate acestea, cele 30 de zile ale lunii aprilie scot la iveală o particularitate înfiorătoare. Potrivit oamenilor de știință, în această perioadă au avut loc cele mai sângeroase atentate în școli. Nu numai în SUA, ci și în Germania, Brazilia sau Australia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră