Un britanic a fost acuzat la Londra pentru „activitate ostilă” împotriva „companiilor legate de Ucraina”

26 Apr 2024
Un britanic a fost acuzat la Londra pentru „activitate ostilă” împotriva „companiilor legate de Ucraina”

Un britanic de 20 de ani a fost acuzat la Londra de „activitate ostilă” împotriva „societăților legate de Ucraina” , au anunțat vineri autoritățile, care consideră cazul „profund îngrijorător” , scrie Le Monde

„Dylan Earl (…) este suspectat că a vizat companii legate de Ucraina în beneficiul statului rus ”, a declarat Nick Price, șeful secției anti-terorism a procuraturii. Aceste fapte includ „planificarea unui incendiu” la o companie „legată de Ucraina” luna trecută.

Procuratura a spus că alți patru suspecți au fost inculpați cu acuzații mai mici în acest caz. Aceștia s-au prezentat la un tribunal din Londra pe 22 aprilie și au fost arestați preventiv, însă cazul nu a fost dezvăluit, la cererea instanțelor.

Documentele instanței eliberate în ședință leagă cazul de grupul paramilitar rus Wagner, considerată organizație teroristă în Regatul Unit.

„Deși trebuie să permitem procesului legal să-și urmeze cursul, sunt profund îngrijorat de acuzațiile conform cărora cetățenii britanici au desfășurat activități criminale pe teritoriul Marii Britanii în beneficiul statului rus ”, scrie șeful diplomației, David Cameron , pe X 

„Vom folosi toată greutatea sistemului de justiție pentru a cere socoteală oricarei persoane găsita vinovat de infracțiuni legate de ingerință străină ”, adaugă el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră