Cotidianul german Bild a ieșit pe piață fără poze. Ce a determinat redacția să ia această decizie

08 Sep 2015
Cotidianul german Bild a ieșit pe piață fără poze. Ce a determinat redacția să ia această decizie
Cotidianul german Bild a scos pe piață o ediție lipsită de orice ilustrație, pentru a dovedi publicului care este puterea unei imagini.

Totul a pornit de la discuțiile pe marginea oportunității publicării imaginii cu micuțul Aylan, mort înecat în timp ce încerca, alături de părinți și fratele lui în vârstă de 5 ani, să ajungă în Europa, din Siria. De când cu publicarea imaginii, valuri de comentarii pro și contra acestei decizii au ocupat spații largi în presă. Așa că redacția Bild și-a confirmat, prin ediția fără imagini, decizia anterioară de publicare a imaginii cu Aylan, pentru buna informare a publicului.

Locurile care de obicei erau rezervate imaginilor în paginile ziarului au apărut marcate cu culoarea gri, iar în varianta online au apărut la fel în cursul dimineții, pentru ca spre prânz totul să revină la normal.

Într-un editorial special dedicat subiectului, ziarul explică faptul că nu prezintă nicio imagine marți, pentru a dovedi cât de importante sunt acestea pentru informarea publicului.

”Fără imagine, lumea ar fi mai ignorantă. Fără fotografie, numeroase crime ar rămâne nu doar nepedepsite, ci nimeni nu și-ar mai aminti de ele. Fotografiile sunt strigătul disperat al lumii”, scrie redactorul-șef și reporter de război Julian Reichelt.

 


 

Alte stiri din Externe

Ultima oră