Un român a ajuns cu tractorul pe autostradă la 400 de km de destinație, din cauza sistemului de navigație

13 Sep 2015
Un român a ajuns cu tractorul pe autostradă la 400 de km de destinație, din cauza sistemului de navigație
Un muncitor sezonier din România a avut parte de experiența vieții sale la sfârșitul săptămânii trecute.  

A fost rugat să ducă un tractor din localitatea bavareză Landshut în Schkolen, landul Thurigen. Bărbatul a setat sistemul de navigație și a pornit la drum.

Nu i s-a pprut deloc ciudat că aparatul indica faptul că are aproape 300 de kilometri de parcurs.

În momentul în care urma să intre pe autostradă, șoferii din trafic au alertat poliția. Bărbatul se îndrepta în directa complet greșită, spre Suttgart, și reușise să parcurgă 260 de kilomteri, ajungând la Ostalbkreis.

Conform televiziunii SWR, polițiștii și-au dat seama imediat că vina aparține șoferului, care a inversat două numere când a introdus codul poștal al localitătății. În loc de 07619- Schkolen, el a butonat 70619- Stuttgart-Sillenbuch.

Când a văzut ce distanță lungă trebuie să parcurgă într-o singură zi, tânărul de 30 de ani a condus fără oprire cu o viteză medie de 40 de km/h, timp de șapte ore.

Polițiștii au încercat să afle dacă nu cumva este vorba despre o tentativă de furt, însă șeful românului a confirmat că acesta primise sarcina să ducă tractorul la Schkolen. Vineri, românul a ajuns cu tractorul la destinație.

Vestea bună este că, spre deosebire de conaționalul său de la granița cu Cehia, despre care mariustuca.ro a relatat,  românul nu a avariat nici o mașină și nicio locuință. (I.D)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră