Pregătiți-vă, urmează cea mai grea iarnă din ultimii 50 de ani, din nou!

13 Sep 2015
Pregătiți-vă, urmează cea mai grea iarnă din ultimii 50 de ani, din nou!
Dacă previziunile de anul trecut, obscure, dar citate de toată media româneacă, mare consumatoare de nenorociri, care prevesteau o iarnă apocaliptică, nu v-au înfricoșat destul, este vremea să o luați de la capăt.

metro.co.uk fură startul în acest an și se așează primul în coada celor care așteaptă cu nerăbdare sosirea unei ierni extrem de grele, cea mai cea de felul ei din ultimii 50 de ani. 

Ca de obicei, cauza principală a iernii ce va debuta chiar la începutul lui noiembrie, este Gulf Stream, curentul care aduce pe coastele vestice ale Europei, apele calde din zona Americii Centrale, și care, conform unei surse citate de tabloidul britanic va fi ca și inexistent din cauza măririi volumului de apă din Oceanul Atlantic, produs de topirea calotelor glaciare. 
La lipsa de vână a curentului mai sus menționat se va adaugă și diminuarea activității solare, rezultatul prognozând ninsori pentru mai bine de cinci luni peste toată Marea Britanie.

Chestionați despre posibilitatea unei ierni mai grele, meteorologii britanici, cei adevărați, au declarat că este prea devreme pentru a face astfel de prognoze, ei și modelele lor matematice oprindu-se cu evaluarea pe la mijlocul lui noiembrie, dar fără să dea de anomalii în distribuția temperaturilor.

Așa, acum vine partea cea mai bună a celor de anunță iminentul îngheț, prognoza aceluiași eveniment pentru iarna trecută nu s-a împlinit pentru că, țineți-vă bine, a întârziat! 

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră