Faimosul bassist Decebal Bădilă, în concert cu Big Band-ul Radio

11 Feb 2016 | scris de Alex Revenco
Faimosul bassist Decebal Bădilă, în concert cu Big Band-ul Radio

Joi 18 februarie, de la ora 19.00, Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor, revine pe scena Sălii Radio cu un concert extraordinar de jazz. Invitat special în spectacol este faimosul bassist Decebal Bădilă, care, împreună cu pianistul Petrică Andrei și toboșarul Vlad Popescu vor interpreta și câteva piese în formulă de trio instrumental. 

Cel mai bun instrumentist -contrabass acustic și bass electric- din România

Decebal Bădilă s-a format ca muzician sub influența fratelui său mai mare, regretatul contrabass-ist virtuoz şi profesor de renume internaţional Ovidiu Bădilă. Din 1984 a adoptat chitara bass; s-a perfecţionat în scurt timp, definindu-şi o manieră proprie de interpretare. În 1986, topurile de jazz îl desemnau deja drept cel mai bun instrumentist la contrabass acustic şi bass electric din România, motiv pentru care i s-au propus numeroase colaborări cu artişti de jazz şi de muzică pop. Din 1990, s-a stabilit în Germania, ca student la Colegiul de Muzică din Köln, pe care l-a absolvit cu titlul „Master Degree with honour”

Standarde de jazz și compoziții Bădilă & Andrei

Programul serii de joi, 18 februarie, va cuprinde standarde de jazz, dar și compoziții proprii semnate de doi dintre invitați (Decebal Bădilă și Petrică Andrei). Ca de fiecare dată, concertul susținut de Big Band-ul Radio sub titlul “Jazz pe românește”, va fi prezentat de Moșu' Lungu, o adevărată enciclopedie ambulantă a jazz-ului.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră