Moțiunea simplă pe Agricultură, respinsă

26 Mai 2015
Moțiunea simplă pe Agricultură, respinsă
Senatorii au respins, marți, moțiunea simplă inițiată de 53 de senatori PNL și intitulată 'Să oprim jaful! Agricultura țării și peste un milion de fermieri se zbat între secera lui Daniel Constantin și ciocanul lui Victor Ponta!'.

Moțiunea a fost respinsă cu 84 de voturi împotrivă, 43 pentru și două abțineri. Votul a fost secret și electronic.

Înainte de vot, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, le-a transmis senatorilor care au inițiat moțiunea simplă "Să oprim jaful! Agricultura țării și peste 1 milion de fermieri se zbat între secera lui Daniel Constantin și ciocanul lui Victor Ponta!" că nu au avut inspirație când au ales data acesteia pentru că România a primit marți aprobarea oficială din partea Comisiei Europene pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.
"Vreau să vă spun stimați colegi din opoziție că nu ați ales bine această dată pentru că în cursul zilei de astăzi (marți, 26 mai 2015—n.r.) Comisia Europeană deja a notificat România pentru faptul că a aprobat Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, cel mai important program pe care îl avem la dispoziție pe toate fondurile europene, un program după care se ghidează politica agricolă în următorii șase ani și care prezintă și soluțiile financiare pentru implementarea acestor politici", a afirmat Daniel Constantin.

De asemenea, ministrul Agriculturii a arătat că o parte dintre senatorii semnatari ai moțiunii au votat legile pe care le atacă în moțiune, iar atunci au votat corect.

Șeful MADR a subliniat că PDL și PNL au avut 8 miniștri ai Agriculturii în ultimii 10 ani.

"Vă reamintesc faptul că în ultimii zece ani, Partidul Democrat Liberal și Partidul Național Liberal au avut 8 miniștri care au condus Ministerul Agriculturii. "Să oprim jaful!" ați spus dumneavoastră. Probabil că este un lucru care vă bântuie de pe vremea guvernării PDL", a afirmat Constantin.

Pe de alta parte, ministrul Agriculturii s-a arătat surprins că moțiunea nu face referire la teme precum realizarea cadastrului agricol sau reabilitarea sistemului de irigații din România.(Agerpres)

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră