A apărut Cannondale CAAD12, bicicleta de aluminiu a anului 2016

03 Iul 2015
A apărut Cannondale CAAD12, bicicleta de aluminiu a anului 2016
Continuand sa produca biciclete din aluminiu la o calitate superioara, Cannondale a facut un update la CAAD10 si a prezentat CAAD12, cu care va ataca piata anul viitor. Fata de modelul din acest an, greutatea este cu 200 de grame mai mica. Cadrul cantareste numai 1.098 grame.

Cannondale susține că in cazul lui CAAD 12, raportul dintre rigiditate si greutate este cu 10% mai bun. Ceea ce atrage cu adevarat atentia este faptul ca noua bicicleta din aluminiu a celor de la Cannondale se apropie tot mai mult de ceea ce ofera bicicleta din carbon SuperSix EVO in ceea ce priveste confortul. Acest lucru a fost fost posibil prin utilizarea microsuspensiilor Speed Save. In plus, multe dintre echipari sunt identice cu cele de la SuperSix EVO

La proiectarea CAAD 12, Cannondale a folosit tehnologia Tube Flow Modelling, un proces care combina perfect experienta umana si ingeniozitatea. Practic, inginerul defineste parametrii tuburilor din cablu, iar calculatorul creeaza, simuleaza si testeaza astfel incat sa fie gasita cea mai buna solutie. Cannondale CAAD 12 va avea versiune atat cu frana pe discuri, cat si cu frana pe janta, care, in mod surprinzator, nu inseamna un plus de greutate. CAAD12 va fi disponibil în șapte versiuni: Black Inc, Dura-Ace Disc, Red 22, Ultegra Disc, Ultegra, 105 Disc si 105.  

Alte stiri din Sport

Ultima oră