UPDATE. Platini își ia destinul în mâini:candidează la președinția FIFA. Au apărut deja primele contestații

29 Iul 2015
UPDATE. Platini își ia destinul în mâini:candidează la președinția FIFA. Au apărut deja primele contestații
Astazi, Michel Platini, presedintele UEFA,  si-a anuntat candidatura pentru presedintia FIFA, post ramas vacant in urma demisiei lui Sepp Blatter.

Anuntul l-a facut printr-o scrisoare publicata pe site-ul UEFA si pe care a adresat-o ,in primul rand, tuturor federatiilor din cadrul FIFA.

"Sunt momente în viaţă în care trebuie să ştii să-ţi iei destinul în mâini. Vreau să redau FIFA rolul şi demnitatea pe care le merită. Am decis să candidez deoarece este în interesul fotbalului", scrie Platini precizand ca-si doreste o organizatie solidara,unita ,respectata si iubita.

Deocamdata , se speculeaza ca Platini are sustinerea a 144 de federatii din Europa, America de Nord, America de Sud si Asia anuntandu-se ca principalul favorit pentru functia de presesdinte.

Pana acum si-au anuntat intentia de a candida printul iordanian Ali Bin Al Husseein,fostul fotbalist brazilian Zico, presedintele Federatiei Liberiene de Fotbal Musa Bility dar si Diego Maradona.

UPDATE
Prințul Ali îl atacă:”Gata cu aranjamentele pe sub mână!”


Prințul iordanian Ali Bin Al Hussein, care a candidat la alegerile prezidențiale ale FIFA la sfârșitul lunii mai, a criticat violent miercuri candidatura lui Michel Platini, cerând să se pună capăt culturii ''aranjamentelor pe sub mână''.

''Platini nu este bun pentru FIFA. Fanii fotbalului și jucătorii merită mai mult. FIFA este implicată în scandal (...) Cultura aranjamentelor de culise, pe sub mână, trebuie să ia sfârșit'', a declarat prințul iordanian într-un comunicat, dat publicității la mai puțin de o oră după anunțul candidaturii lui Platini.

Alte stiri din Sport

Ultima oră