Hillary Clinton, în centrul unui scandal fără precedent, la Washington

03 Aug 2015
Hillary Clinton, în centrul unui scandal fără precedent, la Washington
Presa americană se întreabă de ce nu a fost deschisă o anchetă oficială în cazul scandalului în care este implicată fosta Primă Doamnă a SUA și actuală candidată favorită la Casa Albă, Hillary Clinton.

The Washington Post scrie că până acum, în scandalul emailurilor, singurul țap ispășitor a fost fostul director al CIA, David Patraeus, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și la plata unei amenzi de 100.000 de dolari.

Hillary Clinton a recunoscut, în luna martie, că a utilizat exclusiv un cont de e-mail privat pentru probleme guvernamentale în perioada în care a deținut funcția de secretar de stat al SUA,  în 2009-2013.

În luna mai a acestui an, un judecător a ordonat Departamentului de Stat să înceapă imediat publicarea acestor e-mailuri, treptat și nu într-o singură tranșă, așa cum prevăzuse acesta pentru ianuarie 2016. Hillary Clinton ceruse și ea fostei sale administrații să acționeze cât mai rapid posibil.

Săptămâna trecută, Departamentul de Stat a publicat o nouă serie de mesaje. Într-unul dintre e-mailuri, fostul consilier pentru securitate națională al lui Bill Clinton, Sandy Berger, îi sugera lui Hillary Clinton să-l prezinte pe premierul israelian, Benjamin Netanyahu, ca "principalul obstacol în calea păcii cu palestinienii și să-i facă viața politică "agitată".

Alte stiri din Externe

Ultima oră