GREEKMENT. Liderii zonei euro au ajuns la un ACORD PENTRU SALVAREA GRECIEI. Mesajul transmis de președintele Consiliului European, Donald Tusk

13 Iul 2015
GREEKMENT. Liderii zonei euro au ajuns la un ACORD PENTRU SALVAREA GRECIEI. Mesajul transmis de președintele Consiliului European, Donald Tusk
UPDATE 10:19 - Un nou acord s-a încheiat între Grecia și creditorii internaționali, potrivit anunțului făcut de Donald Tusk, președitele Consiliului European.

"Astăzi, am avut un singur obiectv. După negocieri de 17 ore, am ajuns la acest acord. Unii îi spun Greekment. Sunt condiții stricte care trebuie îndeplinite și aprobate de parlamentele naționale înainte de începerea negocierilor. Acest acord îi permite Greciei să se pună pe calea europeană și să evite efectele politice și economice care ar fi venit ca efect al acestei crize", a declarat Donald Tusk la finalul negocierilor-maraton extrem de tensionate.

De asemenea, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că nu va exista un Grexit și că liderii europeni "sunt mulțumiți de rezultat".
..........................................

După 17 ore de negocieri, liderii zonei euro au ajuns la un acord în privința salvării Greciei. "Acord unanim la summitul zonei euro pentru Grecia. Suntem cu toții gata să acordăm un program de ajutor Greciei în schimbul unor reforme serioase și a unui sprijin financiar", a anunțat pe Twitter președintele Consiliului European Donald Tusk. 
 
"Acord", a scris pe Twitter, fără alte detalii, și premierul belgian Charles Michel.
 
La rândul său, purtătorul de cuvânt al guvernului cipriot a postat pe contul său de Twitter: "Se pare că avem un acord".

Amintim că liderii statelor din zona euro s-au reunit duminică seară pentru a decide dacă sunt sau nu îndeplinite condițiile pentru începerea negocierilor cu Atena privind un nou program de asistență financiară de la creditorii internaționali (Comisia Europeană, FMI și Banca Centrală Europeană), al treilea program de acest fel în ultimii cinci ani.

Grecia trebuie să adopte o serie de reforme până miercuri, în caz contrar riscând să iasă din zona euro.
 
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră