Şapte persoane reţinute în cazul "camionului groazei"

28 Aug 2015
Şapte persoane reţinute în cazul
Şapte persoane au fost arestate în Ungaria în cadrul anchetei privind moartea a peste 70 de refugiaţi, ale căror cadavre au fost descoperite într-un camion frigorific abandonat pe o autostradă din Austria.

Ziarul austriac Krone, care a difuzat informaţia pe site-ul său, nu furnizează sursa acestei informaţi.

Un purtător de cuvânt al Ministerului austriac de Interne nu a confirmat informaţia într-o primă fază, iar poliţia ungară nu a dorit să facă vreun comentariu.

Potrivit ziarului austriac, arestările au avut loc în Ungaria și se presupune că presupușii capi ai acestei grupări care se ocupă cu traficul de persoane s-ar afla în România, scrie EFE, cittată de agerpres.ro 

Peste 70 de cadavre ale unor imigranți au fost scoase din camionul descoperit abandonat joi pe banda de urgență a unei autostrăzi din estul Austriei, în apropiere de Ungaria și Slovacia, a anunțat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne austriac. 

Camionul frigorific de 7,5 tone și de numai 5 metri lungime a fost descoperit de angajați ai Asfinag, operatorul autostrăzilor din Austria. Vehiculul a fost dus la un institut veterinar cu facilități de refrigerare, iar experți legiști au lucrat toată noaptea pentru a scoate și număra cadavrele.

Vehiculul era înmatriculat în Ungaria și avea logoul unei firme slovace de carne de pasăre. Șoferul camionului a dispărut. 

Iniţial, Krone şi alte mijloace de informare în masă anunţau reţinerea a trei persoane în cadrul anchetei privind moartea celor peste 70 de refugiaţi.

Revenim cu detalii.

Alte stiri din Externe

Ultima oră