SUA spune ca Putin „vinde bălegar” după ce Rusia a dat vina pe Ucraina pentru atacul terorist de la Moscova

28 Mar 2024
SUA spune ca Putin „vinde bălegar” după ce Rusia a dat vina pe Ucraina pentru atacul terorist de la Moscova

Casa Albă a raspuns afirmațiilor președintelui rus Vladimir Putin care leagă de Ucraina atacul care a avut loc la Moscova, scrie The Hill

„Vreau să îmi iau doar un moment pentru a răspunde atât la prostiile, cât și la propaganda pe care am văzut-o venind din partea Kremlinului și a guvernului rus în ultimele zile despre atacul terorist al ISIS asupra sălii de concert, care, din păcate, a luat vieți a peste 140 de oameni”, a declarat consilierul pentru comunicații pentru securitate națională John Kirby reporterilor.

Putin a  legat atacul de vineri, în care mai mulți bărbați înarmați au deschis focul asupra mulțimii de la Primăria Crocus și au incendiat locul de muzică, cu Ucraina. Putin a recunoscut luni  că atacatorii  sunt „islamişti radicali”, dar a spus că atacul ar putea aduce beneficii Ucrainei după ce a spus sâmbătă că atacatorii fug spre Ucraina.

Serviciile de informații ale Statelor Unite au susținut concluzia că ISIS-K, care este filiala din Afganistan a grupării Statul Islamic, este responsabilă pentru atac, după ce grupul a revendicat-o.

„ISIS poartă întreaga responsabilitate pentru atac”, a spus Kirby. „Îmi amintește de ceva ce spunea unchiul meu – avea o fermă mică și creștea câteva vite într-un loc de lângă Ocala, Florida, – spunea că cel mai bun vânzător de bălegar își duce adesea mostrele la gură.”

„Oficialii ruși par a fi vânzători de bălegar destul de buni”, a adăugat el. 

Atacul a evidențiat eșecul Rusiei de a se proteja împotriva unor astfel de amenințări și de a asculta apelurile din partea SUA de a preveni atacul înainte de a avea loc.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră