Zelensky: "Războiul poate ajunge în Europa: În momentul de față suntem noi, apoi va fi Kazahstan, apoi țările baltice, apoi Polonia, apoi Germania"

29 Mar 2024
Zelensky: "Războiul poate ajunge în Europa: În momentul de față suntem noi, apoi va fi Kazahstan, apoi țările baltice, apoi Polonia, apoi Germania"

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky i-a avertizat încă o dată pe occidentali împotriva lui Vladimir Putin într-un interviu pentru CBS News difuzat joi seară, scrie Le Monde.

Dacă Ucraina ar pierde războiul, președintele rus nu s-ar opri aici, a spus:

„Pentru el, suntem un satelit al Federației Ruse. În momentul de față suntem noi, apoi va fi Kazahstan, apoi țările baltice [Lituania, Letonia și Estonia] , apoi Polonia, apoi Germania. Cel puțin jumătate din Germania"

Acest război poate „ajunge în Europa, iar apoi cetățenii Statelor Unite, soldații Statelor Unite vor trebui să protejeze Europa pentru că sunt membri NATO”, a adăugat șeful statului ucrainean.

Pe frontul de est, situația militară este „stabilizată” și este „mai bună decât acum două-trei luni”, a mai afirmat președintele ucrainean în acest interviu de treizeci de minute la postul american.

Zelensky a cerut din nou mai mult ajutor militar pentru țara sa - inclusiv sistemele de apărare aeriană Patriot și piese de artilerie. „În Bakhmut, Avdiïvka, Lysychansk [orașele care au căzut în mâinile rușilor] , a fost foarte greu să lupți cu adversarul ”, care avea o artilerie mult mai bună decât cea a soldaților ucraineni, a declarat el.

„Da, acesta este un sprijin enorm care vine la noi, dar avem nevoie de el ”, a insistat domnul Zelensky, în timp ce un program de ajutor militar de 60 de miliarde de dolari a fost blocat în Congresul american de anul trecut, din cauza reticenței aleșilor republicani.

Alte stiri din Externe

Ultima oră