Zelensky: Ucraina „va avea o șansă de victorie” cu noul ajutor al SUA

21 Apr 2024
Zelensky: Ucraina „va avea o șansă de victorie” cu noul ajutor al SUA

„Cred că acest sprijin va întări cu adevărat forțele armate ale Ucrainei”, a spus Zelenskyi despre proiectul de lege de ajutor aprobat de Parlament, scrie Politico

Zecile de miliarde de dolari de ajutor pentru Ucraina aprobate sâmbătă de Parlament, vor oferi țării „o șansă la victorie”, a declarat duminică președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Cred că acest sprijin va întări cu adevărat forțele armate ale Ucrainei și vom avea o șansă de victorie”, a spus Zelenskyi printr-un traducător în timpul unui interviu pentru „Meet the Press” de la NBC.

În ciuda opoziției semnificative din partea unor conservatori, Camera a votat sâmbătă cu 311-112 pentru a aproba un proiect de lege care ar trimite 60,8 miliarde de dolari Ucrainei. Dintre acestea, peste 23 de miliarde de dolari ar fi folosite pentru a alimenta armele și stocurile furnizate de SUA; 13,8 miliarde de dolari care ar acoperi costurile pentru sistemele de arme avansate. Proiectul de lege se îndreaptă către Senat, unde liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, l-a susținut pentru un vot de marți .

Comentariile lui Zelensky vin după ce el a avertizat săptămâna trecută că niciun ajutor din partea SUA ar însemna o victorie a Rusiei în războiul care a intrat recent în al treilea an.

Alte stiri din Externe

Ultima oră