Obama e criticat pentru rasismul anti-alb dintr-un film Netflix pentru care a fost consultant

12 Dec 2023
Obama e criticat pentru rasismul anti-alb dintr-un film Netflix pentru care a fost consultant

Fostul președinte Barack Obama se confruntă luni cu reacții adverse din cauza unui film la care a fost consultant, care face remarci rasiste despre oamenii albi, scrie Newsweek

După ce și-a încheiat președinția în 2017, Obama a scris un bestseller de memorii și a semnat un acord cu Netflix pentru a produce filme și seriale de televiziune. Fostul președinte a creat și Higher Ground, o companie de producție condusă împreuna cu soția sa, fosta primă doamnă Michelle Obama, în care proiectele trebuiau să atingă probleme de rasă și clasă, democrație și drepturile civile.

Prima producție a companiei, American Factory, a debutat în 2019 și s-a concentrat pe o fabrică abandonată a General Motors, care a fost redeschisă în Ohio de un miliardar chinez. Filmul a luat un Oscar pentru cel mai bun film documentar.

Mai recent, Obama a fost consultant pentru cel mai recent film al lui Sam Esmail, Leave the World Behind , bazat pe romanul cu același nume al lui Rumaan Alam.

Filmul, care a fost lansat vineri pe Netflix, urmărește două familii forțate să lucreze împreună pe fondul unei pene de curent la nivel național. Pe măsură ce amenințarea crește, ambele familii trebuie să decidă cum să supraviețuiască cel mai bine unei potențiale crize, totul în timp ce se confruntă cu lumea care se prăbușește.

Fostul președinte și prima doamnă au semnat pentru producerea filmului anul trecut și, ca parte a înțelegerii, Obama a putut să-și împărtășească perspectiva asupra evenimentelor care s-au desfășurat pe ecran.

Potrivit Vanity Fair, în timp ce scria scenariul, Esmail l-a consultat pe Obama, sperând că perspectiva lui va face povestea mai realistă. Esmail a adăugat că Obama credea că scenariul este destul de aproape de modul în care o criză se va desfășura în lumea reală.

„A avut o mulțime de note despre personaje și despre empatia pe care am avea-o pentru ele”, a spus Esmail pentru revista. „Trebuie să spun că este un mare iubitor de film și nu doar dădea notițe despre lucruri care erau din trecutul lui. Dădea note ca fan al cărții și dorea să vadă un film foarte bun.”

Cu toate acestea, de la lansarea filmului pe Netflix, unii au apelat la X, fost Twitter, pentru a-și împărtăși criticile despre o anumită scenă din film.

Scena în cauză arată un cuplu negru întins în pat în timp ce replicile: „Vă cer să vă amintiți că, dacă lumea se prăbușește, încrederea nu ar trebui să fie distribuită cu ușurință nimănui, în special persoanelor albe”.

Utilizatorul X Libs din TikTok a remarcat scena, în timp ce a susținut că scena era „demonizantă” față de oamenii albi.

„Filmul Netflix intitulat „Leave The World Behind”, produs de familia Obama, include o scenă care demonizează oamenii albi. Oamenii albi sunt singurul grup pentru care ai voie să fii rasist și va fi plasat în filme de cei mai influenți oameni", a scris Libs of TikTok pe X.

Utilizatorul X Matt Wallace a numit clipul scenei „rasist”, spunând: „Acest clip rasist din primul film de ficțiune al lui Barack și Michelle Obama de pe Netflix, numit „Leave The World Behind” este pe cale să devină viral!”

Citizen Free Press, un site web de agregare de știri, a mai spus că scena „avertizează despre oamenii albi dacă lumea se prăbușește”.

„Barack Obama a oferit un feedback major cu privire la scenariul pentru „Leave the World Behind” de la Netflix. Filmul fantezează o apocalipsă cibernetică și avertizează despre oamenii albi dacă lumea se prăbușește”, a scris publicația pe X.

Alții l-au lăudat pe Obama pentru că este producător al filmului, deoarece unii au apărat și scena.

Jurnalistul sportiv Jemele Hill a scris pe X: „Mă uit la Leave The World Behind și la Obamas care sunt producători executivi ai asta, este un trolling extraordinar și magistral. Există, de asemenea, câteva puncte mult mai importante discutabile. Dar teoreticienii conspirației vor leșina să văd asta."

Utilizatoarea X, MissMa'am a scris: „Leave the World Behind se referă la atât de multe lucruri importante, dar preferatul meu este că atunci când lumea se duce la rahat, oamenii de culoare nu ar trebui să se grăbească să aibă încredere în nimeni, în special în albi... ”

Alte stiri din Film

Ultima oră