Testul care identifică persoanele cu risc minor de infarct

08 Oct 2015
Testul care identifică persoanele cu risc minor de infarct
Un test ultrasensibil, realizat de cercetătorii britanici, este capabil să identifice persoanele cu risc minor de infarct care vin la camerele de gardă cu suspiciune de infarct. Pentru identificarea persoanelor cu risc scăzut de infarct, cercetătorii de la Universitatea din Edinbourg au anunţat realizarea unui test ultrasensibil, pe care l-au prezentat în revista medicală britanică The Lancet. „Până acum, la serviciile de urgenţă, nu aveam un mijloc rapid de a exclude atacul de cord”, a subliniat doctorul Anoop Shah, de la Universitatea din Edinburg, autorul principal al studiului.

Pentru a identifica persoanele care prezentau riscuri minore, autorii studiului au folosit noul test, unul ultrasensibil, pentru a măsura troponina în cazul a 6.000 de pacienţi din spitalele scoţiene şi americane, motivul principal fiind durerile toracice. Doajul de troponină este o analiza a sângelui, care este prescrisă în mod curent în măsura în care ridicarea nivelului de troponină poate indica apariţia unui infarct miocardic. Analiza a fost realizată în intervalul de patru ore de la apariţia simptomelor şi refăcută de două ori, respectiv la 8 ore şi la 12 ore.

Cercetătorii au subliniat că, dacă pacienţii au un nivel de troponină scăzut (5 ng/L - nanogram pe litru),imediat după sosirea la camera de gardă, ei prezintă un risc redus de infarct în următoarele 30 de zile. Potrivit cercetătorilor britanici, cu acest test pot fi identificate aproximativ două treimi dintre pacienţii cu risc minor şi care pot pleca rapid de la spital fără a fi în pericol de a face infarct. Probabilitatea de a nu suferi un infarct indicată de noul test este de 99,6%, indiferent de vârsta, sexul sau riscul cardiovascular al persoanei respective. Doctorul Shah subliniază că, în Marea Britanie, numărul persoanelor spitalizate din cauza durerilor toracice s-a triplat în 20 de ani, în marea lor majoritate fiind pacienţi cu risc foarte mic de infarct. Potrivit The Guardian, autorii studiului sunt convinşi că prin folosirea acestui studiu se vor face economii importante.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră