Îngropat în urmă cu 48 DE MILIOANE DE ANI! Arheologii au făcut o DESCOPERIRE FABULOASĂ în Germania. "Este UNIC!"

08 Oct 2015
Îngropat în urmă cu 48 DE MILIOANE DE ANI! Arheologii au făcut o DESCOPERIRE FABULOASĂ în Germania.
Un fetus vechi de peste 48 de milioane de ani au fost descoperite de oamenii de știință în interiorul unei fosile ecvide, un vechi strămoș al calului modern. Descoperirea a fost făcută în apropiere de Frankfurt, în localitatea germană Messel, într-un perimetru cu fosile, informează sciencedaily
 
Studiul specialiștilor de la Senckenberg Research Institute din Frankfurt, Germania, și de la muzeul de istorie naturală din Basel, Elveția, legat de istorica descoperire a fost publicat ieri în revista științifică americană PLoS ONE (Public Library of Science).
 
Potrivit autorilor cercetării, fetusul în lungime de 12,5 centrimetri este bine conservat, cu aproape toate oasele atașate unele de altele. Excepție face craniul, care se pare ca a fost zdrobit. 
 
Starea excelentă de conservare a acestei fosile a permis cercetătorilor să reconstituie aspectul și poziția inițială a fătului. Astfel, oamenii de știință cred ca iapa a murit cu puțin timp înainte de momentul în care ea ar fi trebuit să fete, dar moartea sa nu a avut legătură cu nașterea.
 
Ei au găsit, de asemenea, fragmente de țesut moale provenite din placentă, precum și un ligament uterin.
 
Folosind un scanner electronic și raze X, ei au descoperit că un strat de bacterii au înlocuit țesuturile moi, ceea ce este comun cu alte specimene descoperite în regiune. Cercetătorii au constatat ca sistemul de reproducere observat la această fosilă corespunde în mare măsură cu cel al iepei moderne.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră