Orban: „Occidentul este la un pas de a trimite trupe în Ucraina”

21 Apr 2024
Orban: „Occidentul este la un pas de a trimite trupe în Ucraina”

„Suntem la un pas de Occidentul care trimite trupe în Ucraina” a scris premierul maghiar Vikton Orban pe contul său de Facebook.

Există astăzi o majoritate pro-război la Bruxelles.
În Europa, starea de spirit este una de război, iar politica este dominată de logica războiului. Văd pregătiri pentru război din partea tuturor. Secretarul general NATO vrea să înființeze o misiune NATO-Ucraina. Liderii europeni au trecut deja în război, văd războiul ca pe propriul lor război și îl duc ca pe propriul lor război. La început a fost vorba doar despre trimiterea căștilor. Apoi sunt sancțiuni, dar bineînțeles nu pentru transportatorii de energie! Și totuși, și pentru aceștia. Apoi a venit transportul de arme. Mai întâi arme de foc, apoi tancuri, apoi avioane. Apoi ajutor financiar. Zeci de miliarde din ce în ce mai multe. Acum suntem undeva în jur de 100 de miliarde. De euro. Bani, bani, arme, dar situația nu se îmbunătățește, de fapt se înrăutățește. Suntem la un pas ca  Occidentul să trimită trupe în Ucraina. Acesta este un vârtej de război care poate trage Europa în adâncuri. Bruxelles se joacă cu focul. Ceea ce face el este ispita. Războaiele mondiale nu sunt niciodată numite războaie mondiale la început. Al treilea război balcanic, Pactul Molotov-Ribbentrop, împărțirea Poloniei și sfârșitul acestuia au devenit de două ori un război mondial.
Noi, ungurii, știm cum este războiul. Am făcut parte din el de destule ori. Sunt convins că trebuie să rămânem în afara acestui război. Acesta nu este războiul nostru. Nu vrem război și nu vrem ca Ungaria să redevină o jucărie a marilor puteri. De aceea trebuie să susținem pacea - acasă, la Bruxelles, Washington, ONU și NATO.

Alte stiri din Externe

Ultima oră