Au pedalat peste 300 de kilometri pentru a salva viaţa unui copil

08 Iun 2015
Au pedalat peste 300 de kilometri pentru a salva viaţa unui copil
Clubul Cycling Calarasi a intreprins in week-end o actiune umanitara avand ca scop strangerea de fonduri pentru ca un copil in varsta de 4 ani, suferind de hidrocefalie triventriculara, sa nu-si piarda speranta la viata.

Plecand din Calarasi, Sebastian Ghioca, Laurentiu Andoniu, Dan Deacu, Valerica Anghelescu, Mihai Nabargeac si Marius Manea au facut un tur al judetului in care locuiesc, pe traseul Calarasi – Manastirea - Oltenita – Budesti – Branesti – Fundulea – Lehliu Gara – Drajna – Fetesti – Borcea – Modelu – Calarasi. In total, au parcurs 317 kilometri in aproape 14 ore.
“Intentia noastra a fost sa anuntam pe cat mai multi oameni de situatia lui David Gabriel Tudor, un copil din Calarasi care sufera de hidrocefalie triventriculara. Cu totii ne dorim un copil frumos si sanatos, insa nu de putine ori trecem cu usurinta peste schimbarile nu neaparat vizibile in dezvoltarea micutului. Astfel, nu bagam in seama anumite defecte medicale ce pun in pericol viata copilului. Asa se intampla si in cazul asa-numitei "ape la creier". Stiintific poarta numele de hidrocefalie si este una dintre cele mai des intalnite probleme in practica neurochirurgiei pediatrice. Netratata la timp, poate duce la tulburari neurologice sau chiar la moartea bolnavului”, spune Sebastian Culea.

Dacă vreţi să îl ajutaţi pe Tudor David Gabriel, aveţi la dispoziţie un cont deschis în lei la CEC: RO06CECEC001946328289911. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră