Begu/Garcia -"țigancă împuțită". De ce tace franțuzoaica? Am înjurat-o degeaba?

06 Apr 2016 | scris de Cristi Semeghin
Begu/Garcia -

Scandalul a dat în clocot după ce un website portughez, obscur, bolamarela.pt, a publicat o aparentă reacție nervoasă și rasistă a Carolinei Garcia la adresa Irinei Begu, în timpul partidei ce o susțineau în cadrul turneului de la Charleston.

bolamarela.pt cita o postare făcută pe TennisForum și numeroase alte comentarii distribuite pe utilizatorii Twitter, care spuneau că au vizionat în direct partida.
În ciuda faptului că internetul a fost vânzolit de la un capăt la celălalt, n-a fost găsită nicio înregistrare a meciului care să fi conținut în mod explicit momentul în care s-a produs insulta și pe care cineva s-o fi auzit cu propriile urechi.

Cum era și firesc, știrea a fost preluată și comentată pe larg în România și mai apoi în întreaga lume, inclusiv de sobrii germani de la Die Welt,  ca om de media era imposibil să o ratezi!

"Personal eu nu am auzit acest lucru si nici nu am văzut vreo înregistrare care să certifice acest lucru. Dacă aceste declaraţii au fost făcute, cu siguranţă WTA va analiza situaţia şi va lua măsurile corespunzătoare. Fiind încă în timpul turneului, toată atenţia mea se îndreaptă către tenis (antrenamente, recuperare, meciuri); aş dori să mă concentrez pe activitatea mea şi să las deoparte alte lucruri care mă pot influenţa în sens negativ", a comentat evenimentul Irina Begu pe pagina sa de Facebook.

"99% nu este reală această informaţie. Garcia a mai avut meciuri pe muchie de cuţit cu Irina şi nu s-a pus niciodată problema de aşa ceva. În timpul comentariului, nu am auzit nimic. Am vorbit cu Irina. Caroline nu a încercat să o contacteze, iar ea este concentrată pe turneul de la Charleston", a declarat și Andrei Cruciat, antrenorul Irinei Begu.

În fața unui tsunami de reacții ostile sportivei franceze, WTA şi-a suflecat mânecile și a urmărit înregistrarea partidei, după care a comunicat prin președintele său, Steve Simon: "Cel mai înalt nivel de conduită pe teren este suprem pentru WTA şi nimic altceva nu este acceptabil! După ce am investigat amănunţit acest caz, nu am descoperit nicio probă care să susţină acuzaţiile aduse. Cazul este închis pentru WTA".

Cazul o fi închis pentru WTA, dar rămâne deschis pentru cei care vor să știe dacă franțuzoaica și-a meritat înjurăturile căpătate pe pagina sa de Facebook.

Locul de propagare al acestei informații este tennisforum.com, unde, așa cum îi zice și numele, se strâng iubitori ai sportului alb, pentru a-și susține și a comenta jocul favoriților.

Unuia dintre utilizatorii forumului, Jean, i-au picat sub ochi mai multe mesaje publicate de pe un cont de Twitter, care ulterior a fost șters, în care era descris incidentul de către o persoană care se părea că-l urmărise în direct.
Jean a deschis un thread pe forum replicând informația culeasă de pe Twitter, după care, speriat de faptul că a fost contactat mai mulți jurnaliști români care dorea să verifice informația, și-a închis contul, deschizând un altul, sub un alt nume, de unde e explicat ceea ce s-a petrecut și și-a motivat greșeala. Unul dintre jurnaliștii care verificau informația este cel care semnează acest articol.

Raționând computațional, se poate concluziona că scandalul nu s-ar fi propagat atât de rapid dacă sportiva franceză ar fi făcut simplă declarație publică pe această temă, în care s-ar fi apărat și ar fi negat cele scrise despre ea. Ce a împiedicat-o să facă acest lucru până în acest moment o știe doar ea...

Datorăm scuze Carolinei Garcia? Până în momentul în care nu va ieși în public și ne va expune punctul său de vedere, nici măcar de asta nu suntem siguri...

Ceea ce am trăit cu toți, jurnaliști și cititori, poate fi una din rețetele de succes în care astăzi, doar cu puțin efort și cu ajutorul rețelelor de socializare și al internetului, se poate produce o reacție în lanț, care poate propaga o manipulare a publicului la o scară extrem de mare. Și noi, dar și voi, ar trebui să continuăm să învățăm și după experiența asta...

Citiți și:

SCANDALOS. "O să pierd în fața acestei ȚIGĂNCI ÎMPUȚITE!". Irina Begu, INSULTATĂ la Charleston (VIDEO)

Ce li se pregătește BUGETARILOR. Anunț de ULTIMĂ ORĂ făcut de premierul Cioloș

Șocant! Adolescent român, înjunghiat în centrul orașului Karlsruhe

Scrisoarea unui medic nutriționist: Secretul tinereții fără bătrânețe nu sta in mâncare. Nu poti scapa de cancer devenind vegetarian

Elevă româncă, după nouă luni în Germania: „Nu mă mai întorc acasă”

EXPERIMENT 4D ȘOCANT! Chinezii fac coadă la crematoriu ca să fie arși de vii (VIDEO)

Alte stiri din Sport

Ultima oră