Un căpitan de aeronavă şocheză: "Eu şi copilotul am adormit în timpul zborului. Avionul a plutit în derivă 8 minute!"

26 Mar 2016 | scris de Veronica Micu
Un căpitan de aeronavă şocheză:

Canalul de televiziune Russia Today a dezvăluit detalii şocante dintr-un raport al companiei aeriene FlyDubai privind siguranţa zborului. Potrivit documentului, în timpul unui zbor comercial, pe ruta Pakistan - Dubai, ambii piloţi ai aeronavei au adormit, avionul fiind lăsat fără comandă timp de 8 minute!

Raportul datează din iunie 2015 şi a fost trimis RT de căpitanul aeronavei.

"Ultimul lucru pe care mi-l amintesc este că ne aflam la nivelul FL260. Când am deschis ochii, ajunsesem la nivelul FL340...Când m-am întors spre co-pilot, ca să-i cer scuze că am adormit, am văzut că dormea dus. NIMENI nu s-a aflat la comanda avionului timp de cel puţin 8 minute, iar acest lucru este un lucru extrem de periculos", scrie căpitanul în raport.

Pilotul motivează incidentul prin lipsa odihnei din cauza programului extrem de încărcat.

"Co-pilotul se afla într-o stare similară. Era la fel de obosit ca şi mine, din cauza zborurilor pe timp de noapte", continuă anagajatul FlyDubai.

Subiectul legat de oboseala şi programul foarte încărcat al piloţilor vine în contextul tragediei aviatice care a avut loc săptămâna trecută, când un avion Boeing al FlyDubai, care venea de la Dubai, s-a prăbușit pe aeroportul din Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, provocând moartea a 62 de persoane.

Un fost pilot al FlyDubai a declarat pentru Russia Today că Alejandro Alava, co-pilotul avionului prăbuşit în Rusia, avea la activ aproape 6.000 de ore de zbor, însă era extrem de epuizat după 11 zile de muncă, fără întrerupere.

Alte stiri din Externe

Ultima oră