Tragedie! Doi minori români și unchiul lor GĂSIȚI MORȚI într-o piscină din Koln

06 Apr 2016 | scris de Istvan Deak
Tragedie! Doi minori români și unchiul lor GĂSIȚI MORȚI într-o piscină din Koln

“Când am intrat în clădire era o liniște totală. Un lucru neobișnuit, fiindcă de obicei e mult zgomot în apă. M-am uitat în jur și am văzut trei trupuri plutind. Păreau că au înghețat în apă. Nu mai mișcau. Mi-am dat seama că sunt morți și am crezut că fie e ceva de la clor, fie de la curent.

Eram conștient că nu mai pot să ajut și am ales să nu risc, să nu intru în apă, dar să alertez imediat poliția și pompierii. I-am și avertizat să nu intre în apă, fiindcă riscă să moară și ei“, povestește, pentru Express, Andreas Dolling, primul ajuns la fața locului.

Bazinul din Bergheim are o lungime de 25 de metri, iar apa măsoară în unele locuri 2,40 metri. În orele de vârf ale amiezii sunt și 15 până la 20 de persoane în apă.

Abia după ce pompierii au oprit curentul, cele trei corpuri au fost scoase din apă. Toată localitatea a intrat în stare de șoc. Vestea s-a răspândit repede.

Sute de oameni înspăimântați s-au adunat în fața clădirii. Rudele celor trei au intrat în stare de șoc. Mama băietilor a fost aproape de leșin, când i s-au arătat hainele din vestiare.

Autopsia de a doua zi a confirmat că ei au murit electrocutați, accident provocat de un scurtcircuit la pompa de alimentare cu apă.

A intervenit și primarul localității, care a anunțat că s-a deschis un cont pentru donații. În scurt timp s-au strâns peste o 1.000 de euro, care să faciliteze familiei transportul și înmormântarea celor trei în localitatea natală, Jimbolia, județul Timiș.

Sâmbăta trecută a avut loc și un marș de solidaritate pentru victimele tragediei. Familia victimelor este hotărată să dea autoritățile locale în judecată pentru ucidere de culpă.
Publicația germană Focus anunță, însă, miercuri, că Procuratura exclude varianta electrocutării celor trei.
Acum se analizează dacă nu cumva aceștia nu știau să înoate și au ajuns, totuși, în piscină, înecându-se.
A fost analizată pompa de alimentare cu apă și s-a constatat că aceasta funcționa în regulă în momentul tragediei. Cercetările continuă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră