Trump spune că un al patrulea proces ar putea fi anunțat „săptămâna viitoare”: ​​​​​​​O „vânătoare de vrăjitoare”

09 Aug 2023
Trump spune că un al patrulea proces ar putea fi anunțat „săptămâna viitoare”: ​​​​​​​O „vânătoare de vrăjitoare”

Acest rechizitoriu s-ar referi la presiunea electorală exercitată în Georgia după alegerile prezidențiale din 2020, scrie Le Figaro

Donald Trump a sugerat că un al patrulea rechizitoriu ar putea fi anunțat „ săptămâna viitoare ”. Ar putea avea legătură cu presiunea electorală exercitată asupra unui oficial din Georgia, după alegerile prezidențiale din 2020.

Fostul președinte l-a acuzat marți pe rivalul său democrat Joe Biden că l-a împiedicat să facă campanie, împingând procurorii să-l pună sub acuzare, în ciuda angajamentelor de independență oferite de Departamentul de Justiție al SUA.

"Banditul Joe"

Joe Banditul m-a dus în instanță în mijlocul unei campanii electorale pe care o câștig fără îndoială, dar care mă obligă să cheltuiesc timp și bani pe lucruri care nu au legătură cu campania”, a asigurat fostul președinte în fața susținătorilor săi în New Hampshire.

Donald Trump a fost deja inculpat de trei ori în câteva luni în cazuri separate. Septuagenarul este acuzat de presiuni electorale în timpul alegerilor prezidențiale din 2020, gestionarea neglijentă a documentelor confidențiale și plăți suspecte către o fostă actriță porno.

O „vânătoare de vrăjitoare”

Fostul președinte a pledat nevinovat în toate aceste cazuri, pe care le descrie drept o „vânătoare de vrăjitoare”, desfășurată de administrația Biden. La o întâlnire din New Hampshire de marți, el a sugerat că numeroasele acuzaii in lunile următoare legate de aceste dosare l-ar putea împiedica să se afle pe teren.

Nu am putut să merg astăzi în Iowa sau în New Hampshire pentru că aș sta într-o sală de judecată din cauza unui procuror care m-a acuzat de prostii”, a spus el. Mulțimea de foști militari prezenți la întâlnirea sa și adunați în orășelul Windham a strigat apoi în susținere: „prostii! rahat!"

Președintele Joe Biden are grijă să nu comenteze problemele legale ale rivalului său, grijuliu să nu alimenteze acuzațiile sale de instrumentalizare a justiției.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră